24. Dönem Milletvekili > ZEYNEP ARMAĞAN USLU

ZEYNEP ARMAĞAN USLU

AK PARTİ
E-Mailzeynepkarahan.uslu@tbmm.gov.tr
Özgeçmiş

Zeynep Armağan Uslu, 11 Temmuz 1969'da İstanbul'da doğdu. Baba adı Abdülkadir, anne adı Süreyya'dır.

Öğretim Üyesi Doç. Dr.; İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümünde tamamladı.

 

İÜ İletişim Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyeliği, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim üyeliği ve Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Başkanlığı yaptı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Rektör Danışmanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Beş kitabı, çok sayıda makalesi yayınlandı. Uluslararası ve ulusal sivil toplum kuruluşlarına aktif katkı sağlamaktadır. COPPEM Equal Opportunities Commission Başkan Yardımcısı, Avrasya Sosyologlar Derneği ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin kurucusudur. İtalya Devlet Nişanı sahibidir. 2013 yılından itibaren Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürütmektedir.

 

22. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve AAPA Türk Grubu Başkanı oldu. 24. Dönemde AİBPA Türk Grubu Başkanıdır.

 

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Uslu, evli ve 1 çocuk annesidir.
Milletvekilinin Çalışmalarını Başarılı Buluyor musunuz?

Yorumlar

Yazan : Seda ENER

14.09.2014 23:28:49
Sayın vekilim, öncelikle bir bayan olarak sizle gurur duyduğumu belirtmem gerekir. Güneydoğu gibi yaşam şartları zor olan bir şehirde bir bayan olarak ve iktidar partisinden halkın vekili olduğunuz için sizi kutlarım. Ben ülke yönetimde sosyologların daima bulunması sayısının artırılması gerektiğini düşünmekteyim. Bu düşünce için nadide insanlardan birisiniz. Türk Dünyasının sorunlarına ve gelişmelerine eğilim gösterdiğinizi biliyorum ancak bunun daha somut adımlar şeklinde gerçekleşmesi gerektiğine inanıyorum. Siz değerli vekilimden ricam, tarihi güzellikle dolu Şanlıurfa'mızın mecliste de kaide değer bir şekilde konuşulmasıdır. Başarılarınızın devamını dilerim.
İsminiz
E-Mail
Yorumunuz
1


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi