Haberler > GÜNCEL >PINAR SELEK PROTESTOSU

Kadınlara İşyerinde Şiddete Karşı Avrupa Derneği (AVFT), Interpol'ün kırmızı bülteniyle aranması için girişim başlatılan sosyolog Pınar Selek'le dayanışma amacıyla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in görüşme davetini geri çevirdi. Dernek Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'na dün bir mektup gönderdi.
Dernek mektupta, Akdeniz İçin Birlik toplantısı paralelinde 11 Eylül'de Paris'te Fatma Şahin ile görüşmeleri için kendilerine büyükelçilikten davet geldiğini, ancak masum olduğuna inandıkları Pınar Selek'e yönelik uygulamalar nedeniyle bu daveti kabul edemeyeceklerini duyurdu.
Avrupa genelinde faaliyet gösteren ve BM bünyesinde danışman statüsüne sahip olan Paris merkezli dernek, özellikle Pınar Selek hakkındaki kırmızı bülten kararını eleştiriyor. Selek hakkında Türk mahkemeleri önünde devam etmekte olan davayı "göstermelik" olarak tanımlayan derneğin mektubunda, "Pınar Selek'in suçsuz olduğunu bile bile adaleti ayaklar altına alan ve Selek'i devlet çıkarına kurban eden bir hükümetin temsilcisiyle görüşmeyi kabul edemeyiz" ifadelerine de yer verildi.

 

 



11.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi