Haberler > GÜNCEL >BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN DÜNYAYA SİTEM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Olimpiyat ruhu diyorsan verdiğin yere tekrar vereceğine dünyaya yaymalısın. Bu yapılanda barış ruhu yok maalesef" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarını kaybetmesini "Olimpiyatlarda barış ruhu yok" şeklinde değerlendirdi. Arjantin'den dönüş yolunda önemli açıklamalarda bulunan Başbakan, artık yatırımı sporculara yapacaklarını söyledi. “Bunda da bir hayır vardır. Kazansaydık dünyanın parasını harcayacaktık” diyen Erdoğan, olimpiyat adaylığıyla ilgili  olarak şu açıklamalarda bulundu: “Tokyo, olimpiyatları daha önce almıştı, İstanbul almamıştı. Adil davranılmadı. Madem olimpiyat ruhu diyorsun, verdiğin yere tekrar vereceğine dünyaya yaymalısın. Bu yapılanda barış ruhu yok maalesef. Bir yönüyle 1.5 milyarlık İslam dünyası ile bağları da kesip atıyorlar. İstanbul'un hiçbir eksiği yok. Sadece madalyası eksik. Belki organizasyon eksikleri olabilir. Mersin'de Akdeniz Olimpiyatlarını yapmamış olsaydık, burada ilk ikiye kalamazdık. Fransa'nın önüne geçtik. Madrid elendikten sonra Avrupa ülkeleri de bize verir diye bekledik ama olmadı...Bu neticede Senegalli Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı'nın da rolü var. Kendisi açıktan Tokyo'yu destekledi. Bana 'Sponsor firmalar sebebiyle onlara borçluyuz' dedi. Böyle şey olmaz... Bize Gezi'yi kimse sormadı ancak Japonlar'a nükleer sızıntı konusu soruldu. Tatminkâr cevap veremedikleri halde geçiştirildi. 6 yıl içinde meseleyi çözeceklerini söylediler. Peki ya halledemezlerse ne olacak? Diyelim ki 5. yılın sonunda sızıntıyı çözemediler, ne olacak?


SEVİNENLERİ ANLAYAMIYORUM

Türkiye'de bazılarının Tokyo'nun kazanmasına sevinmesine çok şaşırdım. Ben Türk Bayrağı'nı yerden kaldırıyorum. Bizim hamurumuzda bu var. Dolayısıyla bazılarının Türkiye kaybetti diye sevinmesini anlayamıyorum.
Bu olimpiyatı almış olsaydık bir sürü avantajı olacaktı. Bunlar tabii bizi üzdü. Ama problem değil. Her olayda bir hayır vardır.  Dünyanın parasını harcayacaktık. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Bey'e de söyledim. Artık bundan sonra yeni bir dönem başlatıyoruz ve yatırımı insana; gençlerimize yapacağız. Biz bu yatırımları sporculara yapalım ve madalyaları alalım. Atletizm ve yüzme gibi alanlarda yurt dışından antrenör getiriyoruz. Belki bir mayalanma sağlar diye dışarıdan devşirme bir iki sporcu da getiririz. Hde çok ciddi bir şamar yedik. Doping konusunda çok daha hassas olmamız lazım. Aslında bunların bir kısmı bilinçli doping değil, beslenme veya ilaç kullanma hataları. Aferin ağrı kesici bile doping sebebi olabiliyor. Bu yüzden  sporcuların madalyalarını geri almadık. Bir de atletizmde mesela 15 günde çıkması gereken testleri 3 ay sonra açıklayıp, biyometrik pasaport gibi yeni uygulamalarla çocukları yakıyorlar.”



09.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi