Haberler > GÜNCEL >TANER YIDIZ'DAN YANKI'YA ZİYARET

TANER YILDIZ’DAN ZİYARET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Yankı Dostluk Platformu ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti mensuplarına verdiği konferans, Cemiyet Genel Merkezinde yapıldı.
60, 61 ve 62. Hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüten Taner Yıldız, ülkemizin enerji kaynakları, kullanımı, verimliliği gibi birçok konuda grubumuzu bilgilendirdi. 


Konferansa; İçişleri E. Bakanı Abdülkadir Aksu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü ve Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan Arslan, Danıştay 1. Daire Başkanı İlyas Arlı, Yargıtay 1. C. D. Üyesi Ali Altınkaya, Yargıtay 5. C. D. Üyesi Hayri Keskin, Ankara C. Başsavcı V. Kemal Demirdön, Ankara 8. Ağ. C. Mah. Başkanı Hâkim Bahattin Özbaş, Ankara 11. Ağ. C. Mah. Başkanı Hâkim Tayyar Köksal, Ank. 8. Ağ. C. Mah. Üyesi Hakim Orhan Yalmancı, Ank. 3. Asliye Ceza Mah. Hakimi Abdullah Tanrıkulu, 4. İş Mahkemesi Hakimi İzzet Yeşilkaya, TÜBİTAK Genel Sekreteri Arif Koyuncu, Tapu ve Kadastro Gnl.Md. Gökhan Kanal, Ankara C. Savcısı Halis Özmen, C. Savcısı İsmail Yalçın, Emniyet Müdürü İrfan Bayar, B.Y. Gazeteciler Cemiyeti Gnl Sek. Yrd. Mustafa Karapınar, TEDGEM E. Genel Müdürü Mehmet Taşan, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Sinan Sarıkoç, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Yön. Kur. Üyesi Ali Sarıkoç, Sarıkoç Elektrik A.Ş. Yön. Kur. Ü. Erhan Aydoğan, Altan Madencilik Yön.Kur.Bşk. Seyit Ahmet Altan, Yön.Kur. Bşk. İşadamı Hasan Bilgin Çağlar, İşadamı Sinan Alakuş ve Yankı Dergisi Hukuk Müşaviri Av. Erkan Aslım katıldılar.
 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yankı Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya şunları söyledi:
 

YAVUZ KAYA: ÇALIŞMA ZAMANI GELDİ
“Çok anlamlı bir zaman dilimindeyiz. Öncelikle seçim bitti, gerginlik gitti. Çalışma zamanı geldi. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yıl dönümündeyiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, İmkansızı kabul etmeyerek, Milletimizin gönlünde Ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi Minnet ve Şükranla Yad ediyor ve manevi huzurlarında, Saygıyla eğiliyorum.

Dünyamızı bir avuç petrol, bir avuç enerji, bir avuç menfaat uğruna yakanların ve zehirleyenlerin panzehiri inanın ki Dostluktur. Zalim Dünyamızı yaşanabilir kılan ve İnsanlığın yegâne ihtiyacı olan Yüce Duygunun adı, sevgi ve saygının da temeli olan dostluktur ve yaşatılan dostluklardır.

Ülkemizin yetiştirdiği önemli bir siyaset ve devlet adamı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızı dinleyeceğiz. İnanıyorum ki; bu akşamın adı “Tecrübe Konuştu” olacaktır.

Enerjinin önemini, verimliliğini, bağımlılığını, milli gelirdeki payını, kayıp ve kaçak enerjiyi ve “önümüzdeki yıl bağımlılıktan kurtulup enerjinin 75 ucuzlayacağı müjdesini” sayın bakanımızda alma ihtimalimizin olacağını ifade etmek istiyorum. “

Genel Başkan Yavuz Kaya’nın konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi’nden Prof.Dr. Orhan Arslan ‘Allah’ın Esması’ hakkında bir konuşma yaptı. Arslan’ın, manevi duyguları kabarttığı konuşmanın ardından ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın sunuma geçildi. Yıldız’ın konuşmasından bir bölüm ise şöyle;
 

TANER YILDIZ: ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMALIYIZ
“Türkiye kaynaklarını verimli kullanması gereken ve özkaynaklara da ulaşması gereken bir ülkedir. Bugün, Türkiye’nin en karlı on şirketinden bir tanesi ETİ Maden’dir. 865 Milyon Dolar cirosu vardır. 865 Milyon TL kar etmektedir. Yani kendi özkaynağıyla bu karı sağlamaktadır. Türkiye’nin kullandığı enerjiyi, kendi refah seviyesinden taviz vermeden 20 daha verimli çalıştırarak elde etme imkanı var. O enerji verimliliği için de para harcamak gerekiyor. 
He ülkenin kendine has avantajları ve dezavantajları var. Türkiye; denizin sıfır kotunda olduğu ve 5 bin metre yüksekliğin de bulunduğu bir ülkedir. Katar; ise bir tepe yapmak için para harcanır. Yani Katar’da eğim olmadığı için suyun bir yerden başka bir yere akma imkanı yoktur. Allah’ın bir ülkeye verdiği yağmurun avantajı Türkiye’de kullanılır ama Katar’da kullanılmaz. O yüzden biz de Türkiye’nin yerli kaynaklarını ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Yağmurdan, güneşten ve diğer kaynaklardan en yüksek mertebede verimlilik almaya çalışıyoruz. “
Yazının tamamını Ocak 2016 Yankı Dergisi’nden okuyabilirsiniz.



20.02.2016

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi