Haberler > SİYASET >BAĞIŞ, KATAR BÜYÜKELÇİSİNİ KABUL ETTİ

Bakan Bağış, Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi’yi makamında kabul etti. Bağış, burada yaptığı konuşmada, Al-Şafi'yi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, büyükelçiye yeni görevinde başarılar diledi ve yakın işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani'nin bir süre önce Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan Bağış, "Sayın Emir ve Başbakanımız arasındaki pozitif diyaloğun iki ülke arasındaki ilişkilere de uluslararası camiadaki işbirliğimize de çok önemli yansımaları olmaktadır" dedi.

Lübnan'da 9 Ağustos'ta kaçırıldıktan sonra geçen hafta serbest bırakılan Türk pilotlara da değinen Bağış, "Özellikle son günlerde bize ikinci bir bayram sevinci yaşatan pilotlarımızın kurtarılma sürecinde Katar'ın ortaya koymuş olduğu destek, kararlılık ve dostluk için de kendilerine müteşekkirim" diye konuştu.

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Al-Şafi de Türkiye ve Katar arasında üst düzeyde devam eden ilişkiler bulunduğunu belirterek, Lübnan'da kaçırılan pilotların serbest bırakılmasından ötürü Türk halkını kutladı. Büyükelçi, "Bu konuda Türkiye ile Katar arasında bir işbirliği olduysa, Katar bundan onur duyar. Türkiye her şeye layıktır. Türkiye'ye istikrar ve güvenlik temenni ederim" ifadesini kullandı. 

Al-Şafi, Katar ve Türkiye'nin pilotların serbest bırakılmasında oynadıkları rolün sorulması üzerine, "Katar ve Türkiye’nin, herkesin rolü oldu. Katar’ın rolü olduysa da bu en başta insani bir görevdi. Türkiye de Lübnanlıların bırakılması konusunda büyük katkıda bulundu" yanıtını verdi.



23.10.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi