Haberler > SİYASET >DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ ÖNEMLİ BİR ADIM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi ile ilgili, "Açıklanan maddeler toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olmuştur. Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kurumsallaşmasına destek olacaktır" değerlendirmesinde bulundu. 

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada,"TOBB olarak, her zaman, kaliteli demokrasi ve güçlü ekonominin birbirlerinin tamamlayıcısı ve mütemmim cüzü olduğunu" vurguladıklarını belirterek, Türkiye'nin daha kaliteli demokrasiye ulaşma yolunda çalışmaya devam etmesinin ülkenin daha güçlü ekonomiye ulaşma çabasına destek olacağını ifade etti. 

Demokratikleşme hamlesinin yeni bir anayasa ile taçlandırmakta büyük fayda gördüklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Böylece bu reform hamlesinin devam etmesinin ve ülkemizde yerleşmesinin kurumsal altyapısı tamamlanmış olacaktır" yorumunda bulundu. 

Maddelerin hayata geçirilmesine yönelik bir zaman çizelgesinin açıklanmasının da toplumsal destek açısından önemine işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Rekabet içinde olduğumuz ülkeler küresel iktisadi kriz ile meşgul iken, ekonomi ve demokrasi için gerçekleştirilecek reformlar milletimizin daha huzurlu ve zengin olmasını, ülkemizin ise ilk 10 büyük ekonomi içine girmesini sağlayacaktır" ifadesini kullandı. 

"Açıklanan maddelerin toplumun talep ettiği ve ihtiyaç duyduğu alanları kapsaması bakımından önemli bir adım olduğuna ve Türkiye'de demokrasi kültürünün yerleşmesi ve kurumsallaşmasına destek olacağına" dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Bizce en az bunlar kadar önemli olan bir husus da Sayın Başbakan'ın ifade ettiği şekilde bunların ne ilk ne de son olacağıdır" değerlendirmesini yaptı. Hisarcıklıoğlu, Demokratikleşme Paketi'nin ülke ve millet için hayırlı bir adım olması temennisinde bulundu. 



01.10.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi