Haberler > DÜNYADAN >MISIR'DA ORDUNUN YÖNETİME EL KOYMASI

- Mısır geçici Başbakanı Biblavi:
- "Yol haritasına bağlı kalan hiçbir oluşumu siyasi arenada yok saymayacağız"

Mısır geçici Başbakanı Hazim el-Biblavi, "Yol haritasına bağlı kalan hiçbir oluşumun siyasi sürecin dışında tutulmayacağını" belirtti. 

Biblavi yaptığı yazılı açıklamada, şiddet ve terör suçlarına karışan herkesin soruşturmaya tabi tutulacağını, hükümetinin, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile sona erecek geçiş süreci yol haritasının gereklerini yerine getireceğini ve yol haritasına bağlı kalan hiçbir oluşumun siyasi sürecin dışında tutulmayacağını ifade etti.

Emniyet güçlerinin ülke genelinde düzenlediği gözaltı operasyonlarının "keyfi" olmadığını ve başsavcılık tarafından suça karışmış kişiler hakkında çıkarılan yakalama ve tutuklama emirleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini öne süren Biblavi, hükümetin, ülke genelindeki olağanüstü hal uygulamasının en kısa zamanda kalkması için çaba gösterdiğini vurguladı.

Açıklamasında sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına da değinen Biblavi, sözkonusu davaların geneli yansıtmadığını, davaların, askeri nokta ve tesislere yönelik saldırılar kapsamında görüldüğünü kaydetti.



16.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi