Haberler > GÜNCEL >ÇÖZÜM SÜRECİ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Çözüm süreci, başkalarıyla yapılan pazarlık sonucu gelinen bir süreç değil, tamamen hükümetimizin inisiyatifiyle yürüyor" dedi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin halkın talebi olduğunu, Başbakanın ve hükümetin insiyatifiyle sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Bir gazetecinin "Terör örgütü PKK'nın yurt dışına çıkışları durdurması çözüm sürecini nasıl etkileyecek?" sorusu üzerine Aydın, şöyle konuştu:

"Çözüm süreci başkalarıyla yapılan pazarlık sonucu gelinen bir süreç değil, tamamen hükümetimizin inisiyatifiyle yürüyor. Dolayısıyla bir başkasının söylediği, bir başkasının yaptığından ziyade bizim ne yaptığımız önemli, bizim irademiz önemli. Başbakanımızın iradesi, halkta da ciddi bir karşılık gördü. Halk çözüm sürecini satın aldı, halk sahip çıktı. Doğu'da, Güneydoğu'da yüzler gülüyor, herkes mütebessim halde geleceğe umutla bakıyor. Artık bu kardeşliği, bu huzuru sağladıktan sonra halkımız, terör eylemlerine, onların işbirlikçilerine prim vermeyecektir, vermez de zaten. Asıl olan barıştır, asıl olan kardeşliktir ve bu süreci hükümetimizin insiyatifiyle sonuna kadar devam ettireceğiz."

- Demokratikleşme paketi

Gelecek hafta Başbakan tarafından açıklanacak demokratikleşme paketine de değinen Aydın, Türkiye'de demokretikleşme sürecinin AK Parti'nin kuruluş süreciyle başladığını kaydetti.

Demokratikleşme paketlerinin sadece bir adımdan ibaret olmadığını, süreç olduğunu belirten Aydın, "Bu süreci de sonuna kadar götüreceğiz. 'Sonuna kadar demokrasi, sonuna kadar insan hakları' diyoruz. Bugüne kadar bütün politikalarımızı insan merkezli yaptık. 76 milyon vatandaşımızın her ferdi bizim için önemlidir, dini, dili, düşüncesi ne olursa olsun hepsinin önündeki engelleri bugüne kadar kaldırdık. Bu manada insanı yaşatarak devleti yaşatmaya çalıştık. Bütün demokratikleşme paketleri bunun üzerine kurgulandı" ifadelerini kullandı.

Dün konuşulamayanların bugün konuşabildiğini dile getiren Aydın, "Dokunulamaz, yargılanamaz denilen darbecilere bugün dokunulabiliyor, yargılanıyor, bir kısmı cezaevinde cezalarını çekiyorlar. Bu yargı süreçleri devam edecek" dedi.

Aydın, bundan sonraki süreçte de milletin bir ve beraber, kardeşçe, barış içerisinde, huzur içerisinde yaşaması adına ne gerekiyorsa yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

 



13.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi