Haberler > GÜNCEL >TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMİRLİ YANKI’DA

Yankı Dostluk Platformunun bu ayki konuğu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli oldu.

Sunuculuğunu Yankı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Fatih Kaya’nın yaptığı gecede, Tarım Bakanlığı E. Müs., Samsun Platformu Başkanı, Gazi Ün. Öğ.Ü. Prof.Dr. Orhan Arslan Dostluğun ve kardeşliğin önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Prof.Arslan, “Yavuz bey Dostluk platformu, sevgi ve iman ailesi kuran kişidir.
Bizi insan kardeşler yaptı. Biyolojik kardeşlik bu dünyada, iman kardeşliği hem dünyada hem ahirette
Dost olunca kalitemiz arttı. Bilgimiz arttı. İnsan dost olabildiği için insandır, sevebildiğinde insandır. İnsan, ünsiyet sahibi bir varlık oluğu için insan adını almıştır. Ünsiyet dostça ilişki kurabilme melekesidir.
Hz. Ali diyor ki: “dost yüzünü görmezsem gözlerim ne işe yarayacak?” “Sevdiklerinize sevginizi gösteriniz”, “Sevdiğimi söylemezsem, sevmek derdi beni boğar”. Allah bizi cennete yalnız istemiyor. Müteselsilen sorumlu tutuyor hepimizi. Hesabı öyle yapalım.” Dedi.

 

Yankı Dergisi Yön.Kur.Bşk. – Basın Yayın ve Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Yavuz Kaya yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sayın Bakanım, çalışmalarınızı ve gayretlerinizi ilgiyle takip ediyoruz. Öncelikle; gıdamıza bir Devlet Eli dokunduğu için de mutluyuz, gelecek için de umutluyuz.
Güvensiz gıda, taklit ve tağşiş sebebiyle meydana gelen sağlık sorunları ve gelecek nesillerimizi tehlikeye atmaktan çekinmeyen işletmeler konusunda caydırıcı yaptırımlara gerçekten ihtiyacımız var.
Bunun adı ülkemizin geleceğine; emniyeti suiistimal yoluyla kastetmektir.
Sağlık Harcamaları için Devletimiz 2020 yılı için, 188,6 milyar TL’sı pay ayırdı. Güvenli Gıdayla sağlığımızı, geleceğimizi ve hem de Devlet bütçemizi koruyalım.
İnanıyorum ki; Bu gün bizleri hedef ve Proje ve müjdeleri ile dinleyeceğimiz çok güzel bir sohbet bekliyor...”

 

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise “Bu akşam Yankı Dostluk Grubuyla beraber olmaktan çok mutluyum. Bizler hakikaten zor bir görev üstlendik. Bakanlığımız Tarım ve Orman olarak birleşince çok büyük bir bakanlık haline geldi. Aslında suyun ve toprağın birbirine kavuşması anlamına geldi. Hakeza, orman içerisinde tarım ve hayvancılığın değerlendirilmesi son derece önemli.” Dedi. Bakanlığın çalışmaları ve hedeflerini anlatan Bakan Pakdemirli, gıda güvenliğinden, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan gelişmelere kadar, bir çok konuyu paylaştı.
Gece, Yankı Dostluk Platformunun da üyesi olan Türk Edebiyatının önemli şairi merhum Cemal Safi’nin kalfaları Mevlüt Özdemir, Alparslan İncesu, Kenan Yavuzarslan’ın ve Yargıtay 1.Ceza Dairesi Başkanı Hakim Ali Altınkaya’nın şiir dinletisi ile devam etti.

Gecenin sürprizi ise; 75 yaşında 9 Eylül Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Av. Ali Dursun Kaya'nın 77. yaşı sebebiyle hazırlanan pasta oldu.

 

Sohbet Toplantısına katılanlar ise şöyle oluştu; İçişleri E. Bakanı Abdülkadir Aksu, Vali Amir Çiçek, Tarım Bak.E.Müs., Samsun Platformu Başkanı – Gazi Ün. Öğ.Ü. Prof.Dr. Orhan Arslan, Yargıtay Başkan Vekili – Ceza Genel Kurulu Bşk. Hakim Abdülhalik Yıldız, Danıştay 1.Daire Başkanı İlyas Arlı, Yargıtay 1.C. D. Bşk. Hakim Ali Altınkaya, Yargıtay 6.C.D.Bşk. Hakim Erkan Öztürk, Yargıtay 17.Huk.D.Bşk. Hakim Şahabettin Sertkaya, Ankara 8. Ağ.C.Mah.Bşk. Hakim Bahattin Özbaş, Ankara C.Savcısı Ayhan Ay, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, TEDGEM ve TİGEM E.Genel Md. – B.Y. Gazateciler Cem. Genel Bşk.Yrd. Mehmet Taşan, B.Y. Gazeteciler Cem. Genel Bşk.Yrd.Nahide Berker, TKDK Bşk. Muhammed Adak, Tbp. Alb.Hüsamettin Sargın, Av.Ali Dursun Kaya, Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, Artvin Arıcılar Birliği Bşk.Yrd. Uğur Köyü Muhtarı İbrahim Aydın, Borçka Tarım İlçe Md. Fatih Cineviz, Tarım ve Orman Bak. Basın Müşaviri Uğur Alıcı, Bakan Danışmanı Özel Ataç, Bakan Danışmanı Ecmel Ercan, Cansan Demir-Çelik Fab. Yön.Kur.Bşk. İşinsanı Mehmet Emin Can, BEST İnşaat Yön.Kur.Bşk. Muammer Çanakçı, İşinsanı Ahmet Haşim Kocaman, İşinsanı Besim Kaya, İşinsanı Coşkun Haydargil, İşinsanı Cüneyt Engin.



03.12.2020

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi