Haberler > GÜNCEL >TARİH DERSİ VERİYORUM

Bursa'daki konuşmasında bir kez daha Misak-ı Milli'yi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı harekatına ilişkin olarak da "El Bab'a ineceğiz. Çünkü burada terörden arındırılmış bölge oluşturmalıyız" dedi
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Meslek Eğitim Kampüsü Açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:
Nereye kaçarsanız kaçın, inlerine kadar sizi kovalayacağız. Artık terör eylemi olmadan o bataklığı kurutmak suretiyle bu vatanı huzura kavuşturacağız.
Misak-ı Milli dedim diye rahatsız oldular. Ben tarih dersi veriyorum, anlayın. Biz milliyiz, biz yerliyiz. Biz vatanseveriz. Bizim farkımız bu.

BATIYA İDAM YANITI: İZİN Mİ ALACAĞIZ
Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız.

"EL BAB'A MECBUR İNECEĞİZ, ÇÜNKÜ..."
Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız."

"ACIRSANIZ ACINACAK HALE GELİRSİNİZ"
Demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden, adeta bir kuyumcu hassasiyetiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne mağduriyeti? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin.

HABERTURK

22.10.2016

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi