Haberler > SİYASET >DAHA ÇOK DEMOKRASİ DAHA ÇOK ZENGİNLİK DEMEK

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak,  Hükümetin, Demokrasi Paketi ile ülkenin yıllardır sorun teşkil eden konularının üzerine cesaretle gidebildiğini belirterek, "Daha çok demokrasi, daha çok zenginlik demek" açıklamasında bulundu.

MÜSİAD Başkanı Olpak, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan Demokratikleşme Paketi'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, MÜSİAD olarak her platformda demokratikleşmeye önem verdiklerini ve daha özgürlükçü bir demokrasiye ihtiyaç olduğunu belirttiklerini ifade etti.

Ekonomideki hedeflere ulaşırken demokratikleşme sürecinde atılacak her türlü adımın faydalarının görüleceğini belirten Olpak, şunları kaydetti:

"Daha çok demokrasi, daha çok zenginlik demek diye düşünüyoruz. Hükümetimizin bu paketle ülkemizin yıllardır sorun teşkil eden konularının üzerine cesaretle gidebildiğini görüyoruz. Elbette bu bir süreç. Sayın Başbakanımız da zaten bunu ifade etti. Toplumumuzun ilerleyen dönemlerde demokrasiye olan bağlılığının daha da artacağını düşünerek pakette yer alan eğitim dili, klavye, seçim sistemi, kılık kıyafet, köy isimleri gibi konularla ilgili de zamanla toplumsal mutabakatın ve taleplerin bu alanlardaki özgürlükleri kapsayıcı hale geleceğini söyleyebiliriz."

Bu aşamada bize düşen, Türkiye'yi prangalarından kurtaracak, sadece ekonomik kalkınma bakımından değil, bütüncül bir gelişmenin yolunu açacak demokratik değişimin arkasında durmaktır. MÜSİAD olarak, Demokratikleşme Paketi’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, Türkiye'yi, her vatandaşının eşit ve özgür bireyler olarak huzur içinde yaşadığı, din, dil, ırk, siyasal görüş, yaşam biçimi ayrımı yapılmayan, huzur içinde bir ülke ve toplum olma yolunda ilerleten her adımın arkasında olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz."



01.10.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi