Haberler > GÜNCEL >ŞANLIURFA VALİSİ: SINIRDAKİ OKULLARI İÇERİ TAŞIDIK

- Şanlıurfa Valisi Güvenç: "Sıfır noktadaki iki okulu içeriye taşıdık, bölgede alınabilecek tedbirleri almaya çalışıyoruz"

Şanlıurfa Valisi Celaletttin Güvenç, Suriye sınırındaki okulların durumuna ilişkin, "Sıfır noktadaki iki okulu içeriye taşıdık, bölgede alınabilecek tedbirleri almaya çalışıyoruz" dedi.

Vali Güvenç, 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Sırrın Hacı Bektaşı Veli İlkokulu'nda düzenlenen törene katıldı. Girdiği bir sınıfta öğrencilerle sohbet eden Güvenç, öğretmen ve öğrencilere nasihatta bulundu.

Vali Güvenç, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin Rasulayn bölgesindeki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar ilçesinde halen bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi.

İlçedeki okulların durumuna değinen Güvenç, "Ceylanpınar sınırında sıkıntılar devam ediyor. Okullarımızla ilgili müfettiş görevlendiriyoruz. Sıfır noktadaki iki okulu içeriye taşıdık bölgede alınabilecek tedbirleri almaya çalışıyoruz. Biraz sıkıntılı bir durum" dedi.

Vali Güvenç, kentteki öğretmen açığına ilişkin ise Türkiye'nin en fazla öğrenci nüfusu bulunan illerinin başında Şanlıurfa'nın geldiğini hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarda sadece Şanlıurfa'ya 3 bin 400 öğretmenin atandığını anımsattı.

Bakanlığın kentin ihtiyaçlarının farkında olduğunu vurgulayan Güvenç, "Her ilin öğretmen açığı var. Bu, bütçeye göre değerlendiriyor. Önümüzdeki atama döneminde umarım daha fazla öğretmen kentimize atanır. Ankara her şeyi çok iyi biliyor ve elinden geleni yapmaya çalışıyor. Son yıllara göre daha fazla öğretmen bölgemize atanıyor. Yine bütçe olarak da Bakanlığın bütçesi artırılmış durumdadır" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de 2013 - 2014 eğitim ve öğretim yılında kentte yaklaşık 600 bin öğrencinin eğitim görmesinin planlandığını ifade ederek, eğitim camiası olarak yeni sezona çok iyi hazırlandıklarını dile getirdi.



16.09.2013

Yorumlar

Bu Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.
İsminiz
E-Mail
Cevabınız


Parlametre
Serbest Kürsü

Anket

Türkiye'nin Dış Politikasını Olumlu Seyirde Güçlendirecek Ana Unsur Nedir ?
Yankı Dostluk Platformu
  • Facebook'ta Yankı Dergisi
  • Twitter'da Yankı Dergisi
  • Youtube'ta Yankı Dergisi